< Locuri de munca

BNS 02

Blocul Național Sindical vine în sprijinul persoanelor rămase fără loc de muncă oferindu-le servicii de consiliere, servicii de formare profesională / calificare – specializare și servicii de potrivire a cererii cu oferta.

BNS a dezvoltat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană (Consilierea și Instruirea Șomerilor) un instrument electronic pe care persoanele fără loc de muncă îl pot utiliza pentru a-și căuta un loc de muncă în baza de date cu posturi libere disponibile sau îl pot utiliza pentru a intra în legătură cu echipa de experți care le poate oferi asistență gratuită de calitate.

Serviciile oferite de BNS prin intermediul proiectului CIS:

  • Mediere între cerere și ofertă

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la o bază de date cu posturi libere disponibile la nivel național. Baza de date funcționează și în sens invers, dând posibilitatea angajatorilor să caute personal pentru locurile de muncă vacante.

  • Consiliere
 1. Echipa de experți identifică și analizează competențele, experienţele profesionale şi abilităţile persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă (investigare individuală personalizată)
 2. Persoana consiliată primește informații cu privire la ofertele de muncă disponibile în piață
 3. Persoana este învățată ce metode şi tehnici poate folosi pentru a găsi un loc de muncă și primește consiliere cu privire la abordarea unui interviu, întocmirea unui CV, întocmirea unei scrisori de intenție, relaționarea cu angajatorul, drepturile și obligațiile ce decurg din legislația muncii, etc.
  • Formare profesională/Calificare - Specializare
 1. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot urma cursuri gratuite de formare profesională continuă, inclusiv sesiuni de formare antreprenorială
 2. Dupa absolvirea cursurilor participanții beneficiază de servicii de consiliere și suport pentru reintegrare profesională