Sindicatul Portile de Fier , organizatie sindicala reprezentativa la nivelul Hidroelectrica – Serv SA, in numele si pentru un numar de 1100 de salariati ai societatii, anuntam ca incepand cu data de 11.06.2014 vom declansa actiunea de greva japoneza.


Prin declansarea acestei actiuni Sindicatul Portile de Fier doreste sa traga un semnal de alarma conducerii Ministerului Economiei si Guvernului Romaniei asupra situatiei critice in care se afla Sistemul Energetic National, in mod special Sectorul Hidroenergetic

Greva japoneza implica continuarea lucrului de catre salariati, asadar nu va fi afectat procesul de productie.

Consideram ca in acest moment sectorul hidroenergetic se afla intr-o stare extrem de dificila datorata in mod exclusiv factorilor decizionali care se afla la conducerea acestuia, situatie ce poate genera oricand consecinte deosebit de grave pentru sistemul energetic.

Atat Hidroelectrica, cat si Hidroelectrica – Serv sunt manageriate de persoane care nu au competente nici profesionale specifice domeniului si nici manageriale. De fapt acestea prin comportamentul si deciziile adoptate dovedesc ca servesc mai degraba interesele unor grupari de interese,altele decat cele ale societatilor si ale economiei nationale.

Actiunea se inscrie in sirul de actiuni sindicale desfasurate de Sindicatul Portile de Fier, menite sa duca la rezolvarea problemelor din sectorul de activitate in care ne desfasuram activitatea.

Cristinel Popescu – Presedinte al Sindicatului Portile de Fier