bnssAm luat act cu stupoare de dezinformările apărute pe site-ul oficial al Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu, cu privire la şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social constituită la nivelul instituţiei, şedinţă care a avut ca subiect propunerile de modificare a Codului Fiscal, în principal transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Comunicatul Instituţiei Prefectului sugerează în mod eronat, cu sau fără intenţie, faptul că organizaţiile sindicale ar fi de acord cu transferul contribuţiilor sociale integral din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, comunicând faptul că "explicaţiile şefului Agenţiei Judeţene de Administrare Fiscală au fost lămuritoare".

Filialele judeţene ale Blocului Naţional Sindical, Cartel Alfa, CNSLR FRATIA şi CSDR îşi menţin punctul de vedere cu privire la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Spunem NU TRANSFERULUI CONTRIBUŢIILOR SOCIALE şi solicităm Instituţiei Prefectului prezentarea publică a înregistrării audio a şedinţei.

Solicităm Instituţiei Prefectului - Judeţului Sibiu modificarea comunicatului şi prezentarea clară a punctului de vedere al organizaţiilor sindicale cu privire la transferul contribuţiilor sociale, aşa cum a fost exprimat în cadrul şedinţei.

 

Vă transmitem comunicatul de presa comun al organizatiilor sindicale din judetul Sibiu cu privire la informatiile apărute pe site-ul Institutiei Prefectului Sibiu. Comunicatul este transmis de BNS Sibiu cu acordul filialelor confederatiilor mai jos mentionate datorită orei la care am aflat de comunicatul institutiei prefectului.

 

Blocul Naţional Sindical - Filiala Judeţeană Sibiu, reprezentată prin Georgel Petrache

Cartel Alfa - Filiala Judeţeană Sibiu, reprezentată prin Fabian Toma Zlătar

CNSLR FRATIA - Filiala Judeţeană Sibiu

CSDR - Filiala Judeţeană Sibiu


Sursa: Departamentul Presa BNS