ACADEMIA SINDICALĂ, septembie - noiembrie 2012

ACADEMIA SINDICALĂ, septembie - noiembrie 2012


 ACADEMIA SINDICALA , septembrie-noiembrie 2012

O noua serie de tineri activisti ai BNS vor urma cursurile sesiunii de toamna a Academiei Sindicale, ce se va desfasura in perioada 13 septembrie - 24 noiembrie 2012:

• Ciubeanu Gheorghe,     Federatia Sindicatelor Independente Metal
• Taposu Constantin,       Federatia Sindicatelor Independente Metal
• Negru Sorin,                   Federatia Sindicatelor Independente Metal
• Daraban Ovidiu,            Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii
• Cruceanu Cosmin,        Federatia Nationala a Sindicatelor din Aeroporturi
• Lungu Mihai,                  Federatia Nationala a Sindicatelor din Aeroporturi

 

Va reamintim ca Academia sindicala este un program demarat in 2010 in cadrul parteneriatului dintre confederatiile sindicale reprezentative la nivel national si Fundatia Friedrich Ebert Stiftung.

Academia sindicala este dedicata tinerilor activisti din organizatiile sindicale, urmarind sa perfectioneze cunostintele si abilitatile acestora printr-o metoda de instruire inovativa si, implicit, sa eficientizeze miscarea sindicala in ansamblul sau.

Programul este compus din 4 stagii de pregătire organizate în 4 module tematice ce combină exerciţiul practic cu un conţinut tematic bogat axat pe principalele preocupări şi zone de interes ale activităţii sindicale: drepturi sindicale; securitate si sanatate la locul de munca; economia de piata si sindicatele; elemente de negociere.

Programul de instruire este absolvit cu o diplomă de participare ce atestă parcurgerea de către participanţi a celor 4 stagii de pregătire. Pentru obţinerea diplomei este necesară 1) participarea activă la toate cele 4 module plus dezbaterea tematică de la final şi 2) susţinerea unui examen final de evaluare a cunoştinţelor - test grila din tematica globala discutata in cadrul modulelor.

Fundaţia Friedrich Ebert acopera toate costurile de organizare, cazare şi masă pentru participanţi. Călătoria participanţilor la training şi înapoi în localitatea de domiciliu va trebui suportată individual de fiecare participant/organizatie sindicala.
Succes!