Blocul Național Sindical semnează un acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse
Featured

Blocul Național Sindical semnează un acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse

Organizația de Femei a Blocului Național Sindical anunță semnarea unui acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.

Obiectivul parteneriatului îl constituie educarea persoanelor de sex feminin pentru rezolvarea diverselor probleme cu care acestea se confruntă în viața de zi cu zi, la locul de muncă sau chiar acasă, în familie. Decizia a fost luată în urma întâlnirii de astăzi dintre doamna Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și domnul Dumitru Costin, președinte al Blocului Național Sindical.

”În baza parteneriatului Blocul Național Sindical- Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, confederația noastră va promova și va populariza infrastructura de servicii dedicate victimelor violenței în familie sau violenței sexuale. Vorbim despre serviciile puse la dispoziție persoanelor de sex feminin și minorilor de către Agenția pentru Egalitatea de Șanse, administrațiile locale și ONG-uri. De asemenea, vor fi furnizate inclusiv servicii de consiliere vocațională prin acest parteneriat. Punem împreună umărul la construcția unei vieți sănătoase pentru români!”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

 

Acordul de parteneriat va fi semnat în data de 25 noiembrie 2022, la sediul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse. Pe această cale, Blocul Național Sindical solicită activarea comitetelor județene pentru egalitate de șanse. Acestea au fost înființate încă din 2005, dar doar pe hârtie. Asta pentru că nu au funcționat niciodată.

anes


 Sursa: Departamentul de Presa BNS