9 Mai - Ziua Europei, Blocul Național Sindical transmite un mesaj de solidaritate și unitate pentru toți lucrătorii din Europa.

Astăzi, cu prilejul zilei de 9 mai - Ziua Europei, Blocul Național Sindical dorește să transmită un mesaj de solidaritate și unitate pentru toți lucrătorii din Europa.

În această zi importantă, ne amintim de valorile fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea, democrația, drepturile omului, egalitatea și solidaritatea. Aceste valori trebuie să rămână întotdeauna în centrul eforturilor noastre comune de a construi o Europă mai puternică și mai unificată.
Uniunea Europeană a adus numeroase beneficii lucratorilor de pe întregul continent, inclusiv norme mai bune de muncă, protecție socială și drepturi mai mari. Dar în același timp, mai sunt multe de făcut pentru a consolida aceste drepturi și pentru a face față provocărilor actuale, cum ar fi schimbările climatice, digitalizarea și globalizarea.

Suntem hotărâți să luptăm pentru drepturile lucrătorilor din Europa și să construim o societate mai echitabilă și mai sustenabilă pentru toți. În acest sens, salutăm inițiativele UE, precum Pilonul European al Drepturilor Sociale, care promovează o economie socială și durabilă și care consolidează drepturile lucrătorilor.
Astăzi, mai mult ca niciodată, este important să fim uniți și să colaborăm în solidaritate pentru a construi o Europă mai bună pentru noi toți. Să marcăm această zi cu speranță și angajament pentru un viitor mai bun!