INFORMARE DE PRESĂ

Blocul Național Sindical și Federatia Publisind, afiliată la BNS, organizează azi un protest de amploare în fața clădirii în care funcționează Ministerul Finanţelor. Protestul are loc față de măsurile din pachetul fiscal, anunțat de Guvernul României.

Blocul Național Sindical și Federațiile afiliate atrag atenția că aceste măsuri includ tăieri de salarii și de posturi, disponibilizări, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, radieri de funcții, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe.

Estimăm minim 1.500 de participanți la protestul de astăzi. La miting, se vor alătura și angajați din Ministerul Finanţelor, respectiv membri ai Federatia Sindicatelor din Administratia Fiscala "Solidaritatea".

De asemenea, la protest iau parte si membri din Federația Sindicatelor Libere din România, Federatia IndustriALL și Federatia Sindicatelor din Institutiile de Cultura. Toate acestea sunt afiliate la #BNS.