Ocupare Sustenabilă în Rediunea Sud-Est

Despre Proiect

În perioada 06.07.2018 – 05.12.2019 Blocul Național Sindical implementează proiectul ”Ocupare sustenabilă în Regiunea Sud Est”, proiect finanțat de Fondul Social European prin Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului - Creșterea nivelului de competențe și promovarea unei ocupări sustenabile pentru șomeri și persoane inactive din regiunea Sud Est, facilitarea accesului la locuri de muncă în special pentru persoanele de etnie romă, persoane din mediul rural, persoane ocupate în agricultura de subzistență și semi-subzistență, persoane vulnerabile sau șomeri pe termen lung, prin furnizarea de măsuri active personalizate pentru creșterea nivelului de competențe și prin recunoașterea competențelor dobândite informal.

Proiectul reprezintă o contribuție concretă la atingerea obiectivului POCU 2014-2020, deoarece acesta contribuie într-o manieră directă la dezvoltarea resurselor umane prin creșterea accesului la formare profesională de calitate pentru 504 persoane care vor fi cuprinse în cursuri de fomare realizate în cadrul proiectului, dar și stimularea ocupării prin inserția profesională a 258 de persoane ce aparțin grupului țintă. Activitatile, rezultatele și indicatorii sunt dovezi concrete de contribuție la îndeplinirea obiectivului major asumat de POCU 2014-2020.

Se vor asigura servicii de formare pentru: tubulator naval, lăcătuș construcții metalice, sudor și salvamar profesionist

Valoarea totală a proiectului - 5,537,399.50 lei, din care: 4,706,789.58 lei din Fondul Social European; 830,609.92 din Bugetul Național

 

120882 Afis A3 A v3 standard

Despre parteneri:

Sindicatul SANAB Braila este o organizatie sindicala, infiintata în anul 1990, afiliata la FSLR si la BNS. Sanab integreaza un numar de aproximativ 1400 de membri. Sanab Braila este un actor interesat de prim rang în judetul Braila, legitimitatea acestuia acoperind in special sectorul de constructii nave. Sanab Braila prin intermediul membrilor sai detine membrii in structurile de conducere ale principalelor institutii publice cu responsabilitati pe piata muncii – AJOFM, ANC etc. Acesta este furnizor autorizat de formare profesionala activând in ocupatii ce vizeaza sectorul de constructii nave – sudor etc. Sanab detine o experienta de peste 25 de ani in reprezentarea intereselor lucratorilor pe piata muncii fiind implicat in furnizarea de masuri active pentru membri sai sau pentru alte persoane active de pe piata muncii. Acesta a fost implicat in implementarea de proiecte finantate din fonduri europene ce vizeaza piata muncii, in calitate de promotor proiect ID 79623 –Cursuri de calificare pentru sectorul construcþii nave . De asemenea, SANAB Braila este implicat in toate activitatile realizate la nivel de confederatie ce vizeaza politiciel publice si piata muncii – cercetare, consultare publica, implementarea de masuri active etc.

Asociatia Profesionala a Salvamarilor, cu sediul în Constanta, beneficiaza de o experienta vasta în realizarea de cursuri de formare profesionala in domenii de nisa cum ar fi ocupatii ce vizeaza salvarea acvatica – salvamar. Ocupatia deserveste sectoare economice importante cum ar fi turismul ssau serviciile publice, imperativ necesare pentru dezvoltarea regiunii Sud Est. Membrii sai au ani de experienta în formarea salvamarilor si în derularea serviciilor de salvamar. Activitatea asociatiei este conforma cu standardele Federatiei Internaþionale de Salvare (International LifeSaving Federation). Experienta in formare a Asociaþia Profesionala a Salvamarilor vizeaza realizarea de salvatorii acvatici pentru piscine si parcuri acvatice cu acoperire in întreaga þara (Stejarii Country Club, Waterpark Otopeni – Bucuresti, Bazinul Olimpic Pitesti, Strandul Municipal Roman, Baile Figa – Bistrita Nasaud, Viva Club – Galati, etc), si serviciile de salvare acvatica de pe toate plajele de pe litoral, de la Navodari la Vama Veche. In total, aproximativ 700 de persoane au urmat si absolvit cursurile organizate de Asociatia Profesionala a Salvamarilor in ultimii 4 ani. Activitatea Asociatia Profesionala a Salvamarilor se bazeaza pe formatori cu experienta in realizarea de cursuri de formare profesionala.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României” și un link către site-ul web al Instrumentelor Structurale în România, , însoţit de textul: „Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi ” (textul reprezentând un link la adresa web (URL): http://www.fonduri-ue.ro).